Friday, 8 June 2012

new life,oh maybe? :)


I will never regret you, or say that I wish I'd never met you, because once upon a time, you were exactly what I needed.

 When a woman tells you her problems, it doesn't mean she's complaining, it means she trusts you.

I'm afraid to love, afraid to love so fast, because every time I fall in love, it seems to never last.
 
Promise me, that’s all I want. Just promise me that you’ll never forget me.

Love when you're ready, not when you're lonely. <3



Nothing. Just saying :)

Monday, 21 May 2012

Take a smile




Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory...

Tuesday, 15 May 2012

Simple is sexy


Assalamualaikum and hello :)

hari nie mcm x caye je aku tido lambat.maklum laa aku kan da keje skrng so pkul 11 aku mesti da stat nak tido. now dah 12 lebih daa. ak macam eyh biaa betol?! :O hebakk ngat amiezatul hawa TAK tido lagi. ehem. puji diri sendiri xley blaa. ekekekeke. so sambil2 aku xley tido lagi nie kan,aku nak tunjuk skit pasal fashion nie,xdi aku usha2 on9 shopping blog kan then jumpe bnyk sgt baju yg waa ohsem giler waa cakap sama luu!! mom,i want that plesssss??? *buat muke omey angat angat*

jom cekedout! :D

cool


so cool


soo soo cool

very cool

See you should look this! so ohsem!! :D



You! yes you :)



Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiran mu
sayangku..
fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
sayangku
berikanku hanya satu lagu

Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
sayangku..
berikanku hanya satu lagu

Alangkah indah jika diri mu sentiasa disisi ku
Sayangku..
berikan ku hanya satu lagu..




:)

Friday, 11 May 2012

Working is great!

Assalamualaikum muslimin dan muslimat!

phewww! letih betol aku hari nie. memandangkan aku seorang ANAK DARA YANG RAJIN, *caps lock itu penting haha* aku baru je sudah kemas umah,lap perabot yg habuk dye tuu kalu jual boley dpt rm10 sekilo beb.haha,kemas dapur,kemas bilik n blaa blaa blaaa. pheww! *mengeluh lagik*  well,hari nie hari jumaat so aku cuti hari nie but esok i need to go back for working. erghh :/ titeww nak cuti lagikkk laaa!! 

so ari tuu aku ade janji kan nk cite pengalaman aku keje kat celcom kan kan? ingat x kawan2? cewaahh bajet ko hott sngt ke hawa oii. konon2 rmi sgt laa stalker ko tu! hahaha. okay papee je laa. ;p 

moving on. skrng aku da sebulan lebih keje ngn celcom. sepanjang aku keje kat situ mcm2 aku dapat ilmu tau,lebih2 lagi ilmu sbgai seorang akauntan utk org yg mcm ak nie. hekhek. kat situ bnyk pengalaman manis n x juga masam nyee. adehh. bru skrng ak tau erti kehidupan. hadowww haha. xde la,cmnie ari tu ade la seorang customer nie,dye nak add services internet kat hp dye tuu so aku pum explain laa kat dye package ape yg celcom ade. so lastly dye setuju and nak add services tu. so aku pum proceed laa borang dye kan. and aku dah gtau dye paling cepat sehari and plg lambat 3 hari waktu bekerja and bile nk gune internet tu make sure call operator dulu. aku dah ckp cmtu kat dye. aku ingat lagi. then 4 hari lepas tu bini dye dtg kat celcom tnye dgn nada mmg xley blaa laa "EH KENAPE BIL SUAMI SY TINGGI SANGAT NIE HAA? BIASE X MCM NIE PUM,KENAPE NIE HAA? AWAK KATE BOLEH ADD SERVICES TU DLM MASE SEHARI JE?? aku time tu da pelik da,bler mase aku ckp sehari,aku ckp plg cepat sehari n plg lambat 3 hari n kalau nak gune kena call operator dulu. aku pum check dulu num husband dye tuu kat system da proceed ke belum. check punye check,perghh x proceed lagi!! aku ape lagi cuak beb cuak. tapi tapi tapi khan aku kan pekerja profesional khan so aku gtau makcik tu,nnty sy call makcik balik okay,setakat nie sytem offline saya xley nak check. haha jahat dowh aku menipu pulak, alaa time genting cmtu korang pum akan gune taktik same kan,ye dak? hehe ;p

So aku tanye bos aku,bos aku pum cuak jugak,yelaa bil dye time tu dah rm600 lebih. x giler kau! pergh! sebab borang tu sebenarnye proceed kat headquarter. kitorang cume branch,so ape2 hal headquarter la yg salah kan kan? then ptg tu suami dye call lagi,marah2 aku. eei bodo betol la! aku gtau hal sebnar dye x cayee la. siap sumpah seranah aku lagi,time tu aku da nangis daa. tapi mujur bos aku baik,dye pujuk ak. dye cakap biase la tuu. bende2 mcm nie la akan memantangkan kite dan akan buat kite lebih berhati2 dlm tindakan. perghh mmg terbaek ar bos ak. hehe syg bos *bodek* :') 

Lastly semalam aku dapat bad news bos aku gtau si customer tu xnk bayar sebab dye ase dye x salah. adoii aku x paham tang mane dye ase dye x salah tuu. grr. ahh lantakk laa yg penting aku xnak maafkan kau sebab kau ckp aku bodoh! padahal yg bodoh tu kau! dah tua tp pemikiran x matang! =.= so aku kena tanggung separuh bil dye,celcom da bg rebate kat dye n bos aku pum akan bayar skit. so aku kena bayar RM150. mane la aku nak cekau duit nie. adehhh.

so moral of the story,time keje kena la hati2. sentiase bertawakal kepada Allah dan yg penting niat utk bekerja tu. setiap hari before aku gie keje aku akan niat cmnie "Sahaja aku bekerja pada hari nie kerana ALLAH swt". amin..insyAllah ALLAH akan berkati dan lindungi setiap hambaNya yg ingat kepada NYA. Thank you Allah :)

Tuesday, 1 May 2012

Precious moment


sempena labours day(1 may),kitorang gie kuar mkn. oh yeay! :D


adik :)








hehe. itu jer. saje boring. eh mcm lapa la pulak. adehhh. babai!

Monday, 23 April 2012

Work experience


Assalamualaikum!


fuhhh bapak a lame giler x update blog. smpi aku pum da terlupa password blog nie.adehh. tapi mujur lah ak nie cekap dan berkarisma org nye, mweehehehe ak da simpan baik baik password ak nie dlm diari ak. yela,ak tau ak nie mmg pelupa weh. kdg2 tu mak ak da gtau da "kakcik,nnty tolong kemas bilik abang keh sebelum abang blik keje,ak pum jawab dgn yakin x tahan tuu,okay my darling!" last2 dgr abang ak balik dri keje baru la cemas x usah kato la,nk terberak pum ade time tu. mmg dasar nyanyok ak nie.padahal x sampai 20 minit kot. adehh. 

okay la,sakit pulak hati kita nie duk pikir masalah pelupa ak nih.T__T senanye aku nak cite skit kan pengalaman sepanjang 3 minggu ak keje ngn celcom nih. mmg tak dinafikan best sgt keje ngn celcom nie,aku mmg bersyukur giler aku dapat keje ngn celcom,mmg la just utk sementara. tapi keje sementara tu la yg dapat bantu kita utk cri kerja tetap nnty kan,ye dop? :) pastu kan,bos kat tempat keje ak nie baik giler,nme dye kak linda. kak linda nie adik kepada bos yg paling tinggi position dlm company celcom nie tapi sumpah dye x sombong pum,cakap pum lembut je ngn staff dye,ngn customer lagi laaa. cair dowhh ak tgk.haha.staf2 lama kat situ pum baik giler. sumpah aku x tipu,mula2 time ak masuk keje kat situ,staf2 kat situ la yg stat tegor ak dulu. walaweeii time tu ak mcm perghh mesra alam gile staff snie. dlm hati terus berkobar2 nk jadi pekerja cemerlang time tu. amboi mak. haha

then mule2 masuk keje time tu dlm stu hari mcm2 ak kena belajar. time intebiu ari tu,rmi kot mtk keje,dlm 12 org ak ase intebiu ari tu,time tu ak mcm wahh cuak giler,yela,dorang nk intebiu keje ngn celcom mcm nk intebiu keje kerajaan. haha,mane x nye,pki bju formal plus cun gile plus bawak file besar gedabak,ntah ape yg dye letak dlm tu,nk tergelak pum ade ak tgk.haha. ak time tu,pki bju kurung sempoi je,tu pun mujur mak ak yg suruh pki bju kurung,ikut kan hati ak yg dlm hati ade taman nie nk pki jeans n tshirt biase je dowh. ditambah pule aku x bwk ape2. dah la preparation tu zero. dlm kepale hotak time tu kosong wehh haha dlm hati mmg dah give up aa time tu,ahh lantak r,alang2 ak dah sampai nie,try je la. last2 time ak masuk bilik bos tu dye tanye soalan cmnie:

"okay,cite skit pasal diri awk.
ak pum bla bla pot pet pot bla bla dussh dussh pot pett..
okay good,ape yg awk tau pasal product celcom?
ak perghh mmg blank time tu,yela,apa sgt yg ak tau,pasal berukband,tu pum sebab kawan ak pki,boley la ak tau skit2,then pasal prepaid n postpaid.last2 ak tibai je la,gtau je apa yg ak tau.
tapi satu je yg ak pasti CAKAP JE APE2 HAWA oii ASAL CONFIDENT.haha. bende nie la ak duk pegang time ak blaja kat uitm lagi,time nk present ke ape ke,ak mmg ingat ayat nie je. yeah,ternyata berhasil,lepas 2 hari,celcom msg ak,suruh daftar keje esok nye. waaa,happy x usah kato la. mmg happpy sehappyyy nyeee haha alhamdullilah. :)


sayalah pekerja celcom yang berwawasan. HAHA






okay tu je laa dulu,nnty ak nak cite lagi kerenah customer yg macam2 perangai nih. adehhh. oh btw, result uitm 3 hari lagi.
aaaaa takott. hukhuk


Ya Allah,semoga hamba mu ini mendapat keputusan yg cemerlang setimpal dengan usaha ak selama ini. amin ya robalalamin. 





P/S

takpe x dekan pun janji pointer ak still maintain 3 lebih and lulus semua. amin amin amin!         




Wednesday, 11 April 2012

Sweet sour in Diploma


Assalamualaikum readers! =)

waaa gituuuw akhirnye dapat jugak ak mengagahkan diri untuk update entry baru. hehuhehuheu. Bersempena nk meraikan ak da abis diploma (insyAllah if xde sangkut2 n ak harap mmg xde la. amin.. ) ak nak cite skit la khan hari2 terakhir ak time last diploma ari tu. waduh2. sedih bangat tibe2. *konon nya haha
okay la,bnyk mengarut jee. grr. ari tu kan time ade gap sebelum paper audit kelas kitorang plan nk buat BBQ. so dengan berkat usaha jaya kitorang dpt la kitorang anjurkan jugak. cewahh. geng2 ak la yg mengetuai buat BBQ nie, yela,geng paling bising dlm class konpem2 la dpt mengusai class. haa gituu ye dak? ntah pape alasan. BHAHAHA. 

____________________________________________________________


wahhhh gituu saje letak gambo ak yg pling comey sbg pembuka bicara. *masalahnya comey ke?* +___+

 HAHA. OKAY LAA. TITEW MALAS NK TYPE PNJNG2 SEBAB DLM KEPALE HOTAK NIE DAH TGH DUK BERPIKIR GAMBAR MNE NK LETAK. NK LETAK TU YG COMEY2 JER.GAMBO hudoh MMG X AR. HAHA

okay enjoy our pixc!! =))






memperkenalkan nie la dayang dayang tuan puteri

haa yg nie laa tuan puteri tuuu hikhikhik *okay gelak mcm pondan*

tibe tibe dtg seorang dayang yg x puas hati untuk dtg menyerang ngn tuan puteri yg cute mute nie. oh tidak!

okay disebabkan tuan puteri seorang yg baik hati,kami pum berdamai,siap bergambar lagi
oh oh muke tuan puteri nmpk separuh jer,urm urmm xpe la cmnie ar cmnie +.+












 





indahnya ciptaan ILAHI :)




yeay!! da abis diploma. huhu. harap2 sem last nie aku akn dpt result yg memuaskan. amin2. hope kwn2 ak jugak lulus dengan cemerlang dan bergaye nya cewaahhh haha! =D


K la,thanks for reading!




p/s:

hari nie dah genap seminggu ak bekerja ngn celcom. alhamdullilah :)

Sunday, 1 April 2012

Syukur! :)



woahh! i don't know how to express my feelings rite now! :)
but heyy

Another amazing day is about to come!
hmm,the world is not that bad like i'm always thinking
ohh i love it,really can't wait :)

Friday, 30 March 2012

Counting The Day

Oh Audit 360,
Please be nice to me for tommorow,
i really desperate to get A+ for this subject

hurm..


 And..

 i could not express how do i feel now because i'm afraid like a sh*t that i could not do well in Audit tommorow,
hmm..
 Sometimes i feel want to give up,
can i?

Oh no.
someone have told me that i need to study very smart not very hard so i can score tomorrow.
Thank you mom for your precious advice. Love you so much.

And..
 
Please Audit360,
Last paper in the Last semester.

Monday, 26 March 2012

Sempurna

kau begitu sempurna
di mataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan selalu memujamu

di setiap langkahku
ku kan selalu memikirkan dirimu
tak bisa ku bayangkan
hidupku tanpa cintamu
janganlah kau tinggalkan diriku
takkan mampu menghadapi semua
hanya bersamamu ku akan bisa

kau adalah darahku
kau adalah jantungku
kau adalah hidupku
lengkapi diriku
oh sayangku kau begitu
sempurna, sempurna
kau genggam tanganku
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikkan kata
dan hapus semua sesalku..


i love you,mom and dad :)

Wednesday, 14 March 2012

Tahu dop kalau gigi sakit sangat sakit?


hai n assalamualaikum =) !

first time rasa nya aku buat story pasal ilmiah nie kan? ilimiah la sgt khann..hee. so,untuk entry kali nie aku nak cite skit pasal gigi nie. yela,bile da stat sakit gigi baru la nak insaf,nak jumpe doctor bagai lagi kan. sebelum nie hmm jgn harap la. haha.

so dengar betol betol Dr.amiezatul nak cite nie okay? thank you :)


kenapa kita sakit gigi?

Biasa nya gigi kita sakit kerana terdapat bahagian gigi yang terdedah kepada udara,makanan,minuman dan juga bakteria. Ini termasuk lubang pada gigi yang disebabkan oleh karies,tampalan atau gigi yang retak, tampalan atau gigi yang pecah. bahagian leher gigi yang terdedah kerana gusi yang telah menurun, bahagian leher gigi yang terhakis akibat berusan gigi yang terlalu kuat dgn menggunakan berus keras dan juga bahagian akar yang tidak dilitupi tulang akibat penyakit tulang dan gusi. (google)

So dengan itu aku ingin umumkan yang aku sekarang nie sedang merana SAKIT GIGi dan yeah sangat indah perasaan itu. lebih-lebih lagi skrng nie aku tgh berjuang untuk final exam. cool bukan? *angkat kening*

Oleh yang demikian,aku telah memberanikan diri untuk ke klinik gigi berhampiran untuk merawat gigi ini. Then doctor kat situ cakap,gusi aku bengkak sebab tu gigi aku sakit. so doctor tu bg pilihan kat ak,nak cabut or buat rawatan akar. rawatan akar? terkebil-kebil mata ku melihat pandangan mata doctor. mane penah dgr kot rawatan akar. bunyik pum cm kelakar. haha. so meh snie aku nk gtau. korang pum mesti x penah dgr jugak kan kan? ngaku je la =P 

btw,thnks pakcik google! 



Rawatan salur akar (rawatan endodontik) merupakan salah satu rawatan pilihan bagi gigi yang telah dijangkiti atau rosak atau mati agar gigi pilihan bagi gigi yang telah dijangkiti atau rosak atau mati agar gigi tersebut tidak dicabut dan boleh terus kekal berfungsi di dalam mulut


APAKAH CIRI CIRI YANG MEMERLUKAN RAWATAN AKAR?
  1. Gigi yang rosak teruk atau mempunyai tampalan besar hingga melibatkan lapisan pulpa
  2. Gigi yang telah mati
KENAPA RAWATAN SALUR AKAR PERLU DILAKUKAN?
  1. Rawatan salur akar dilakukan supaya gigi yang rosak itu tidak dicabut yang mana akan dapat mengekalkan gigitan dan fungsi gigi
APAKAH AKIBATNYA JIKA RAWATAN INI TIDAK DIBUAT?
  1. Ketidakselesaan dan kesakitan akan bertambah teruk
  2. Gigi itu mungkin terpaksa dicabut
ADAKAH RAWATAN INI MENYAKITKAN?
  1. Kebiasaannya rawatan ini tidaklah menyakitkan sebab ubat bius akan diberi so anda tidak akan berasa sakit. 
 Tapi walau camne pum ak still takot nak cabut sebab ak mmg penakut. muahaha. xla,mne ade,aku takot sebab kalau ak buat rawatan akar or cabut gigi nie akan effect dekat kesihatan aku. yela,ak penah dengar org ckp bile kite nk cabut gigi,bende tu akan effect dekat mata. takot weh. da bnyak kali ak dengar. so aku pum try tanye doctor pasal nie,dye pum ckp camtu. lagi la aku cuak. pastu doctor tu nmpk muka aku takot cepat2 dye gtau semua bende kat dunia nie ade risiko,yang penting cara kita menghadapi keadaan tu. kita hanya manusia,yang penting berusaha then tawakal kepadaNya. insyAllah semuannya selamat. perghhh doctor nie mmg aku salutee la. dahlah baik,pandai lak tu,nasihat pesakit pum lembut jer. alahaaii cair ak. haha. tp doctor perempuan. kalu laki da lame tackle. BHAHAHA. so ak berkeras jgk xmo buat ape2 lagi then doctor tu bg ak ubat supaya ak dapat bertahan selama sebulan nie for final exam. harap2 mampu la. grr. takott. huhu.

so sape2 yang tengah sakit gigi sekarang. walaaaweeiii... kita geng babe! high five skit!! ^,^


aku sempat tanye doctor tu cost nk buat rawatan akar nie brape,then dye gtau dlm rm500-600. ak terus specchless. da r,xmo kawan ngn doctor lagi dah. merajuk.umm =.=

Sunday, 4 March 2012

makan makan


Assalamualaikum readers! =)
Now dah study week n ak skrng ade kat umah kunun kunun nak study kat umah lebih tenang katekan. wakk luu. pless jgn ikot cara aku sebab duduk kat umah,buku yg anda bawak balik konpem 7 hari 7 malam duduk dlm beg x bukak2,nk pegi kolej keesokan hri bru anda buke,percayelah. haha. moral of the story study week tu pless stay kat kolej. bru anda dpt study dgn tenang :) *ayat mcm haremmm*

okay,intro sgt sgt lari tajuk. =.=" 
sebenarnye ak nk update blog nie sebab nk kabo before stdy week bru nie,last week laa,kitorang di undang ke umah lect ETR kitorang, DR.ABI. xtau la nape dye buat majlis cmtu,mybe majlis kesyukuran kot. ntah r,ak pum x sure,yg ak tau makan jer. haha jom la serbu gamba kitorang. hanya gamba mampu menceritakan semuannya. perggghhh ayat terbaekkk wokk! HAHA

Mcm biase ak lebih tinggi. haha





3 Abdul
3 Abdul lagi
Time nie ak tgh tnye amoi,rambut betol ke tpu? ade ke patot tnye soklan mcm tu...haha
 and now muke ak tgh malu sebab amoi marah ak tnye soklan mcm tu. tu 
 rambut betol dia la. haha

 Time nie lect kitorang maen piano best gler. mmg berbakat. we salute you, dr Abi! =)
Yg nie ak konpius nape acap jadi gnie,feeling lebih maybe? =.="


Orked n mawar =P




2 Ketul Lelaki yg hampir pupus
lect yg sporting plus kelakar gile! haha :)

wee..tu je la kot. btw,ak ade pantun nie:

Beli satay di kota Jabi
terima kasih dr Abi! 
=)


Friday, 2 March 2012

Worst day

Assalamualaikum!



Hukum Karma. 

yea,aku tengah mengalami saat itu sekarang :') seriusly,aku rasa macam bodoh,diperbodohkan,bodoh lagi dan diperbodohkan lagi. pedih nya rase keadaan ini. mana kau kekuatan,dtg lah padaku. please,i begging you :( satu je aku x paham,nape dia x terangkan benda nie awal2 dekat ak? takot ak terasa? hellooo,kau buat ak macam nie,aku lagi lagi down kot. hmm

hurmm..well,final exam 2 minggu je lagi dan emosi ak sgt2 TAK stabil,bru je nangis sampai bengkak mate :( yes,i know mungkin kau jenis mesra,rapat dengan semua org tapi cara kau layan aku tu lain,aku tau la,aku da besar,aku tau org layan kawan mcm mne,layan org yg dia suke cmne. kau buat ak jatuh hati. yes,i admit it! and now aku rasa sangat2 bersalah dengan apa yg ak pernah buat dekat senior aku dulu, ak pernah reject dia time tu kitorang lagi 2 weeks more nak final exam n now bende tu kena dekat aku balik. well,it is KARMA right? :') but at least,aku dah mention awal2 dekat senior tu yang aku dan dia hanya kawan,not more than that. tapi aku? dia x cakap apa2 pum dri awal aku kawan dengan dia sampai hari nie.n dia terlalu baik dkt aku sampai lah aku tau perkara sebenar.nape awk buat gitu? :(

Tuhan sayangkan ak kan? Ujian datang bertimpa-timpa. YA ALLAH..kuatkan hatiku,tabahkan hatiku,tenangkan lah hatiku. sesungguhnnya aku berusaha untuk menghadapi dugaan dan ujian Mu dengan penuh sabar dan tenang ;')
  


Don't TRUST too much ,Don't HOPE too much,Don't LOVE too much. because that TOO MUCH can hurt you SO MUCH.



aku xtau lah nak berdepan semua nie mcm mane. org sekeliling aku da tau mende nie awal2 dan hanya aku org last yg tau mende nie. AKU ORANG LAST! okay!. sadis kan? entah lah,mungkin dorang x sampai hati nk gtau mende nie kat aku or dorang pum x sure bende nie betol ke tak. tapi xpela,hari nie aku da tau semuannya. so thanks sgt :')

aku x salahkan dia 10O% pum. mungkin aku jugak yg salah,tiada manusia yang sempurna,kan? tapi xpela,biasa la tu,dlm hidup x selalu nya indah. well,ak terima takdir ALLAH swt nie dengan hati yg lapang. InsyAllah. :)



Wanna play it again? i dont think so.


 

Thursday, 1 March 2012

Hello march please be nice :)




HAPPY BIRTHDAY MY GIRL,SYARAH MAHUSAIN :)



There is a gift that gold cannot buy
A blessing that's rare and true
That's the gift of a wonderful person coming into my life
Like I have in you! Happy Birthday!


Tuesday, 28 February 2012

Backstabber

Assalamualaikum!

 I'd rather be a friendless loser than have friends who secretly hate me

Hmm..macam2. dunia hari ini. dop heran kalu kita rapat  dengan org tu tapi dia boley tikam,memotong,sepak,mengumpat,mengata,memerli,memememe dan apa2 je laa. so,yes,hari nie last sem ak di uitm bru ak tau sape LAWAN dan sape KAWAN. dia rapat ngn ak dri sem 3,tp last sem dye boley tikam ak dri belakang. pergh! pedih gler. tp ak x marah sgt si dia tu,yg ak geram sgt si pembawa mulut yg MULUTNYA PUAKA yg boley buat org bergaduh. ak xtau sampai bler mu akan jadi gitu. tolong lah sedar weh. disebabkan MULUT PUAKA mu tu,sume org bergaduh disebabkan mu. so TAHNIAH la. mu berjaya laksanakan misi mu dengan jayanya. *clap clap* 


SORRY BITCH, YOU ARE NO LONGER IN MY GIRL LIST, SO BACK OFF!


Tuesday, 21 February 2012

Take note babe! :)


*never give up on anybody;miracles happen everyday

*be brave if you not, pretend to be. No one can tell the difference

*think big thought, relish small pleasures

*learn to listen. Opportunity sometimes knocks very softly

*never deprive someone of hope, it might be all they have

*strive for excellence, not perfection

*don't waste time grieving over past mistakes. Learn from them and move on

*when someone hugs you let them be the first to let go
dont expect life to be fair

*remember;success comes to the one that acts first

*never waste an opportunity to tell someone you love them.

n the last one is..


LOVE THE PERSON YOU WANT TO BE WITH :)


P/s: yeay! da abis sume test.=D


Thursday, 16 February 2012

I'm dead :(

Assalamualaikum!

pheewww *long sigh*

Today is Thursday. That means i'm only have another one day to cover 3 subject for my test! oh :(


Saturday, will be start on test of Taxation.
next will follow on sunday test of Finance and Audit. 


But, as we place our best and last shot, dont be bothered. The victory will come.closer to us.
so HE knows the best,keep on praying,hoping,and just do at our best,worry not,ALLAH kan ada =)




Thursday, 9 February 2012

Melaka trip-part 2


Assalamualaikum!
yeay! akhirnya setelah bertungkus lumus menyiapkan segala bagai assignment, menghadapi test dan quiz yang sgt mencabar jiwa mude aku nih dan segala projek terbengkalai. aiceh mcm manager gitu! HAHA dapat jugak ak nak update cite ak melaka trip part 2 nih. kunun kunun macam artis lateww nak kena update setiap cite, eyhhh suke ati titeww lah nie kan blog titeww! haha *eeuww gedik kau jah* fineee.
okay,i dont have time to talk too much. So just enjoy our pixca gurls ! =D



kelihatan aku seperti kakak kawasan yg membawa anak anak buah untuk meninjau kawasan yang dijajah. eh? @.@


Jonker walk. jikalau anda berpeluang ke melaka,jangan lupe untuk singgah di sini TAPI kekuatan fizikal n emosi amat penting kerana perjalanan untuk berjalan sgt jauh. mauu tercabut kaki makk nie nyahh oii =.=


Jonker walk lagi.


kat snie la kami kami tumpang berteduh. Terima kasih daun keladi! =)


Syarah and me :)



nak tergelak pum ade tgk gambo nie. mcm amik gamba style muke innocent giler kan? *eyes roled* HAHA


i love myself very much. caption xley blaa dowwhh haha 


kat ganu ade x beca mcm nie? comey gler. ak nak naek pum takot sebab takot bunga bunga yang comey tuu tercabut. eyh alasan ntah pape haha



kota A famosa





buat muka konon konon comey yeahh! muahaha ^.*



we are hottttt yawwwww!! ;D




keluarga besar ACD6TC! bakal bakal akauntan gituwww ;D


Best la pegi melaka dengan kawan2 sekelas. hee. hope lepas nie dpt pegi lagi. :) tapi nie da last sem kitorang punye diploma. lepas nie susah da nak jumpe. sedih nyeee..sob sob. :( n the best part is memori nie akan jadi kenangan indah dlm hidup ak :')










p/s :
tgh berjuang untuk menghadapi common test ke 2, menyiapkan 2 report dan bertarung untuk presentation yg agak mencabar. *sigh*
wish me luck guys! =)