Friday, 30 March 2012

Counting The Day

Oh Audit 360,
Please be nice to me for tommorow,
i really desperate to get A+ for this subject

hurm..


 And..

 i could not express how do i feel now because i'm afraid like a sh*t that i could not do well in Audit tommorow,
hmm..
 Sometimes i feel want to give up,
can i?

Oh no.
someone have told me that i need to study very smart not very hard so i can score tomorrow.
Thank you mom for your precious advice. Love you so much.

And..
 
Please Audit360,
Last paper in the Last semester.

Monday, 26 March 2012

Sempurna

kau begitu sempurna
di mataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan selalu memujamu

di setiap langkahku
ku kan selalu memikirkan dirimu
tak bisa ku bayangkan
hidupku tanpa cintamu
janganlah kau tinggalkan diriku
takkan mampu menghadapi semua
hanya bersamamu ku akan bisa

kau adalah darahku
kau adalah jantungku
kau adalah hidupku
lengkapi diriku
oh sayangku kau begitu
sempurna, sempurna
kau genggam tanganku
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikkan kata
dan hapus semua sesalku..


i love you,mom and dad :)

Wednesday, 14 March 2012

Tahu dop kalau gigi sakit sangat sakit?


hai n assalamualaikum =) !

first time rasa nya aku buat story pasal ilmiah nie kan? ilimiah la sgt khann..hee. so,untuk entry kali nie aku nak cite skit pasal gigi nie. yela,bile da stat sakit gigi baru la nak insaf,nak jumpe doctor bagai lagi kan. sebelum nie hmm jgn harap la. haha.

so dengar betol betol Dr.amiezatul nak cite nie okay? thank you :)


kenapa kita sakit gigi?

Biasa nya gigi kita sakit kerana terdapat bahagian gigi yang terdedah kepada udara,makanan,minuman dan juga bakteria. Ini termasuk lubang pada gigi yang disebabkan oleh karies,tampalan atau gigi yang retak, tampalan atau gigi yang pecah. bahagian leher gigi yang terdedah kerana gusi yang telah menurun, bahagian leher gigi yang terhakis akibat berusan gigi yang terlalu kuat dgn menggunakan berus keras dan juga bahagian akar yang tidak dilitupi tulang akibat penyakit tulang dan gusi. (google)

So dengan itu aku ingin umumkan yang aku sekarang nie sedang merana SAKIT GIGi dan yeah sangat indah perasaan itu. lebih-lebih lagi skrng nie aku tgh berjuang untuk final exam. cool bukan? *angkat kening*

Oleh yang demikian,aku telah memberanikan diri untuk ke klinik gigi berhampiran untuk merawat gigi ini. Then doctor kat situ cakap,gusi aku bengkak sebab tu gigi aku sakit. so doctor tu bg pilihan kat ak,nak cabut or buat rawatan akar. rawatan akar? terkebil-kebil mata ku melihat pandangan mata doctor. mane penah dgr kot rawatan akar. bunyik pum cm kelakar. haha. so meh snie aku nk gtau. korang pum mesti x penah dgr jugak kan kan? ngaku je la =P 

btw,thnks pakcik google! 



Rawatan salur akar (rawatan endodontik) merupakan salah satu rawatan pilihan bagi gigi yang telah dijangkiti atau rosak atau mati agar gigi pilihan bagi gigi yang telah dijangkiti atau rosak atau mati agar gigi tersebut tidak dicabut dan boleh terus kekal berfungsi di dalam mulut


APAKAH CIRI CIRI YANG MEMERLUKAN RAWATAN AKAR?
  1. Gigi yang rosak teruk atau mempunyai tampalan besar hingga melibatkan lapisan pulpa
  2. Gigi yang telah mati
KENAPA RAWATAN SALUR AKAR PERLU DILAKUKAN?
  1. Rawatan salur akar dilakukan supaya gigi yang rosak itu tidak dicabut yang mana akan dapat mengekalkan gigitan dan fungsi gigi
APAKAH AKIBATNYA JIKA RAWATAN INI TIDAK DIBUAT?
  1. Ketidakselesaan dan kesakitan akan bertambah teruk
  2. Gigi itu mungkin terpaksa dicabut
ADAKAH RAWATAN INI MENYAKITKAN?
  1. Kebiasaannya rawatan ini tidaklah menyakitkan sebab ubat bius akan diberi so anda tidak akan berasa sakit. 
 Tapi walau camne pum ak still takot nak cabut sebab ak mmg penakut. muahaha. xla,mne ade,aku takot sebab kalau ak buat rawatan akar or cabut gigi nie akan effect dekat kesihatan aku. yela,ak penah dengar org ckp bile kite nk cabut gigi,bende tu akan effect dekat mata. takot weh. da bnyak kali ak dengar. so aku pum try tanye doctor pasal nie,dye pum ckp camtu. lagi la aku cuak. pastu doctor tu nmpk muka aku takot cepat2 dye gtau semua bende kat dunia nie ade risiko,yang penting cara kita menghadapi keadaan tu. kita hanya manusia,yang penting berusaha then tawakal kepadaNya. insyAllah semuannya selamat. perghhh doctor nie mmg aku salutee la. dahlah baik,pandai lak tu,nasihat pesakit pum lembut jer. alahaaii cair ak. haha. tp doctor perempuan. kalu laki da lame tackle. BHAHAHA. so ak berkeras jgk xmo buat ape2 lagi then doctor tu bg ak ubat supaya ak dapat bertahan selama sebulan nie for final exam. harap2 mampu la. grr. takott. huhu.

so sape2 yang tengah sakit gigi sekarang. walaaaweeiii... kita geng babe! high five skit!! ^,^


aku sempat tanye doctor tu cost nk buat rawatan akar nie brape,then dye gtau dlm rm500-600. ak terus specchless. da r,xmo kawan ngn doctor lagi dah. merajuk.umm =.=

Sunday, 4 March 2012

makan makan


Assalamualaikum readers! =)
Now dah study week n ak skrng ade kat umah kunun kunun nak study kat umah lebih tenang katekan. wakk luu. pless jgn ikot cara aku sebab duduk kat umah,buku yg anda bawak balik konpem 7 hari 7 malam duduk dlm beg x bukak2,nk pegi kolej keesokan hri bru anda buke,percayelah. haha. moral of the story study week tu pless stay kat kolej. bru anda dpt study dgn tenang :) *ayat mcm haremmm*

okay,intro sgt sgt lari tajuk. =.=" 
sebenarnye ak nk update blog nie sebab nk kabo before stdy week bru nie,last week laa,kitorang di undang ke umah lect ETR kitorang, DR.ABI. xtau la nape dye buat majlis cmtu,mybe majlis kesyukuran kot. ntah r,ak pum x sure,yg ak tau makan jer. haha jom la serbu gamba kitorang. hanya gamba mampu menceritakan semuannya. perggghhh ayat terbaekkk wokk! HAHA

Mcm biase ak lebih tinggi. haha





3 Abdul
3 Abdul lagi
Time nie ak tgh tnye amoi,rambut betol ke tpu? ade ke patot tnye soklan mcm tu...haha
 and now muke ak tgh malu sebab amoi marah ak tnye soklan mcm tu. tu 
 rambut betol dia la. haha

 Time nie lect kitorang maen piano best gler. mmg berbakat. we salute you, dr Abi! =)
Yg nie ak konpius nape acap jadi gnie,feeling lebih maybe? =.="


Orked n mawar =P




2 Ketul Lelaki yg hampir pupus
lect yg sporting plus kelakar gile! haha :)

wee..tu je la kot. btw,ak ade pantun nie:

Beli satay di kota Jabi
terima kasih dr Abi! 
=)


Friday, 2 March 2012

Worst day

Assalamualaikum!



Hukum Karma. 

yea,aku tengah mengalami saat itu sekarang :') seriusly,aku rasa macam bodoh,diperbodohkan,bodoh lagi dan diperbodohkan lagi. pedih nya rase keadaan ini. mana kau kekuatan,dtg lah padaku. please,i begging you :( satu je aku x paham,nape dia x terangkan benda nie awal2 dekat ak? takot ak terasa? hellooo,kau buat ak macam nie,aku lagi lagi down kot. hmm

hurmm..well,final exam 2 minggu je lagi dan emosi ak sgt2 TAK stabil,bru je nangis sampai bengkak mate :( yes,i know mungkin kau jenis mesra,rapat dengan semua org tapi cara kau layan aku tu lain,aku tau la,aku da besar,aku tau org layan kawan mcm mne,layan org yg dia suke cmne. kau buat ak jatuh hati. yes,i admit it! and now aku rasa sangat2 bersalah dengan apa yg ak pernah buat dekat senior aku dulu, ak pernah reject dia time tu kitorang lagi 2 weeks more nak final exam n now bende tu kena dekat aku balik. well,it is KARMA right? :') but at least,aku dah mention awal2 dekat senior tu yang aku dan dia hanya kawan,not more than that. tapi aku? dia x cakap apa2 pum dri awal aku kawan dengan dia sampai hari nie.n dia terlalu baik dkt aku sampai lah aku tau perkara sebenar.nape awk buat gitu? :(

Tuhan sayangkan ak kan? Ujian datang bertimpa-timpa. YA ALLAH..kuatkan hatiku,tabahkan hatiku,tenangkan lah hatiku. sesungguhnnya aku berusaha untuk menghadapi dugaan dan ujian Mu dengan penuh sabar dan tenang ;')
  


Don't TRUST too much ,Don't HOPE too much,Don't LOVE too much. because that TOO MUCH can hurt you SO MUCH.



aku xtau lah nak berdepan semua nie mcm mane. org sekeliling aku da tau mende nie awal2 dan hanya aku org last yg tau mende nie. AKU ORANG LAST! okay!. sadis kan? entah lah,mungkin dorang x sampai hati nk gtau mende nie kat aku or dorang pum x sure bende nie betol ke tak. tapi xpela,hari nie aku da tau semuannya. so thanks sgt :')

aku x salahkan dia 10O% pum. mungkin aku jugak yg salah,tiada manusia yang sempurna,kan? tapi xpela,biasa la tu,dlm hidup x selalu nya indah. well,ak terima takdir ALLAH swt nie dengan hati yg lapang. InsyAllah. :)



Wanna play it again? i dont think so.


 

Thursday, 1 March 2012

Hello march please be nice :)




HAPPY BIRTHDAY MY GIRL,SYARAH MAHUSAIN :)



There is a gift that gold cannot buy
A blessing that's rare and true
That's the gift of a wonderful person coming into my life
Like I have in you! Happy Birthday!